Krůta na pomerančích

  • zapnuto 20 dubna, 2020
  • se líbí

1 krůta, krůtí játra, 100 g slaniny, 1 petržel, 1 celer, 1 cibule, 2 pomeranče, 5 lžic brusinkového kompotu, ¼ l vína Madeira, 5 celých pepřů, 1 bobkový list, nové koření, 20 g hladké mouky

Nakrájíme na kostičky slaninu a osmahneme na ní pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Potom přidáme nadrobno nakrájená játra z krůty a ještě osmahneme. Zalijeme trochou vody, přidáme koření, brusinkový kompot, šťávu z jednoho pomeranče a nastrouháme pomerančovou kůru. Na to vložíme osolenou krůtu, přelijeme polovinou vína a dusíme v troubě. Hotovou krůtu vyjmeme, omáčku zaprášíme moukou, přilijeme trochu vody a povaříme. Nakonec šťávu propasírujeme nebo rozmixujeme a přidáme zbylé víno a druhý na plátky nakrájený pomeranč. Krůtu nakrájíme na porce a vložíme do této pikantní omáčky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *