Kuře pečené s mandlovou nádivkou

  • zapnuto 15 července, 2020
  • se líbí

1 kuře, 40 g másla, sůl, nádivka: 50 g mandlí, 2 vejce, 1 dl mléka, 2 žemle, 20 g másla, sůl, petrželka

Kuře nasolíme na povrchu i uvnitř. Břišní dutinu a kapsy, které si vytvoříme na prsíčkách mezi masem a kůží naplníme nádivkou. Otvory sepneme jehlami nebo sešijeme. Takto připravené kuře vložíme na pekáč s rozehřátým máslem, podlijeme trochou vody, přiklopíme a pečeme v mírně rozehřáté troubě. Při pečení kuře přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Poté dopečeme odklopené do zlatova.

Jako přílohu podáváme vařené brambory a kompot.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *