Kuře po myslivecku

  • zapnuto 10 července, 2020
  • se líbí

1 kuře, 3 lžíce rajčatového protlaku, 100 g žampionů, 1 větší cibule, 3 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 1 dl vývaru z masoxu, 5 dl bílého vína, sůl

Kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, vyjmeme. Drobně pokrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji, vložíme zpět kuře a pečeme 5 minut. Potom vše podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou. Když je maso téměř měkké , přidáme k němu očištěné žampiony pokrájené na plátky, rajčatový protlak, víno a dusíme až omáčka zhoustne.

Jako přílohu podáváme opečené brambory nebo dušenou rýži.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *