INGREDIENCE:
1 Hlávka květáku
1 velká cibule
6 stroužků česneku
4 lžíce olivového oleje
Mletý římský kmín (1\2 lžičky)
Kurkuma (1\2 lžičky)
Mletá uzená paprika (1\2 lžičky)
Citrón
Sůl
POSTUP:
Květák omyjeme a rozebereme na větší růžičky. V misce smícháme olivový olej a všechno sypké koření. Na plech vyložený pečícím papírem dáme květákové růžičky, na klínky nakrájenou cibuli a na silné plátky nakrájený česnek. Zakapeme připravenou marinádou. Předehřejeme troubu na 200 – 220:°
C a vložíme do ní plech. Pečeme 15 minut, poté obsah na plechu opatrně promícháme a pečeme dalších 10 minut. Podáváme horké, pokapané citronovou šťávou a zasypané nasekanou petrželkou.