PEČENÝ KVĚTÁK PO ORIENTÁLSKU

INGREDIENCE:

 

1 Hlávka květáku

1 velká cibule

6 stroužků česneku

4 lžíce olivového oleje

Mletý římský kmín (1\2 lžičky)

 

Kurkuma (1\2 lžičky)

 

Mletá uzená paprika (1\2 lžičky)

Citrón

Sůl

POSTUP:

 

Květák omyjeme a rozebereme na větší růžičky. V misce smícháme olivový olej a všechno sypké koření. Na plech vyložený pečícím papírem dáme květákové růžičky, na klínky nakrájenou cibuli a na silné plátky nakrájený česnek. Zakapeme připravenou marinádou. Předehřejeme troubu na 200 – 220:°

C a vložíme do ní plech. Pečeme 15 minut, poté obsah na plechu opatrně promícháme a pečeme dalších 10 minut. Podáváme horké, pokapané citronovou šťávou a zasypané nasekanou petrželkou.