1kg hovězího masa na roládu, 1 párek, 2 cibule, 3 vajíčka, hořčice, sůl, pepř, 50 g slaniny, lžíce hladké mouky, tuk
Plát hovězího masa naklepáme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibulku nakrájíme na drobno, polovinu vložíme na tuk, a když zrůžoví, rozklepeme na ni vajíčka, zamícháme, osolíme a osmahneme. Vejce rozetřeme na maso, na ně doprostřed položíme oloupaný párek. Maso přeložíme a spíchneme kovovými špízi. Dáme péci na tuk, druhou polovinu pokrájené cibule a na slaninu. Pečeme za hojného podlévání asi dvě hodiny, nakonec roládu vyndáme, šťávu zaprášíme lžící mouky a necháme přejít var. Potom přecedíme na nakrájenou roládu a podáváme.