škvarkové pagáčky

  • zapnuto 20 dubna, 2020
  • se líbí

600 g polohrubé mouky, 400 g škvarků, 3 vejce, 6 lžic kysané smetany, 4 lžíce bílého vína, 30 g droždí, šálek mléka, kmín

Droždí necháme vzejít v mléce. Mouku promícháme se škvarky a přidáme žloutky, smetanu, bílé víno a osolíme. Zaděláme droždím vykynutým v mléce. Těsto necháme chvíli kynout, pak je rozválíme, přeložíme a ještě necháme odpočinout. To opakujeme 3 krát. Nakonec těsto rozválíme na plát tlustý asi na prst a vykrájíme kolečka. Před pečením uděláme vidličkou na kolečkách mřížky, pomažeme je bílky a posypeme kmínem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *